Merdenele crocantele(branzoase si delicioase)

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2011 | 9485 vizualizari

 

Am descoperit pe gabriela's blog cea mai grozava reteta de merdenele...eu deja le-am facut de 3 ori!!! sunt asa crocante si branzoase!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina tip 480 ( eu am facut o serie chair si cu faina neagra)
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita sare
  • 500-600 gr apa ( se simte la mana)
  • 1 pachet margarina ulei pentru intins

pentru umplutura:

  • telemea rasa de oaie ( cam 500 gr) -eu am folosit feta                       
  • 1/4 din cantitatea de branza sa fie gris fiert si racit                       
  • smantana pentru omogenizare ( eu am folosit o cutiuta de fagaras si am renuntat la gris pentru ca nu imi prea place)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele crocantele(branzoase si delicioase):

1. Mai intai pregatim un aluat omogen din faina, apa, otet, sare.Trebuie ca aluatul obtinut sa nu fie lipicios.

2. Bila de aluat obtinuta se va imparti in 16 buc egale( trebuie ca o bucata sa aiba in jur de 100 gr).

3. Pe un plan de lucru bine uns cu ulei se vor intinde bucatelele de aluat sub forma de dreptunghi foarte subtire, apoi se vor unge cu un strat subtire de margarina; se vor impaturi dreptunghiurile ca in poze , apoi se vor da la frigider minim jumatate de ora( avem grija sa le acoperim cu o folie alimentara ).

4. Dupa jumatate de ora vom intinde iar bucatile de aluat pe suprafata unsa cu ulei, iar in mijlocul foii obtinute intindem un patratel cu umplutura de branza, apoi incepem sa impaturim, aducand mai intai laturile verticale pana la jumatate sa se inatlneasca. apoi cele orizontale ( ne va rezulta un patrat). Indoitura va trebui sa stea dedesubt, adica sa vina asezata pe tava.

5. Dam merdenelele la cuptor, la foc mediu cca 15-20 min, pana cand acestea se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele crocantele(branzoase si delicioase)" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu brânză și fistic